Klop, klop.. wie is daar?

onderhoud

het najaar!

Het najaar staat weer voor de deur. Tijd om weer binnenshuis te genieten van comfort en gezelligheid. Maar ook tijd om onderhoud aan uw woning te plegen. Zodoende blijft uw woning in optimale conditie. Elk seizoen kent zijn eigen aandachtsgebieden. Wij belichten er een paar.

Bovenaan de lijst staat het nakijken van dak en dakgoten. Door het verwijderen van bladeren, vuil en dennennaalden uit de dakgoten kan een hoop ellende (lees: lekkages) worden voorkomen. Check daarbij ook meteen of er losliggende pannen zijn. Bij platte daken is het goed om de conditie van de dakbedekking na te gaan.

Verder is het belangrijk om te controleren of houten delen van de gevel tekenen van houtrot laten zien. De eerste signalen van houtrot zijn scheuren, kale plekken of barsten in het schilderwerk. Een (preventieve) voorbehandeling kan erger in de winter voorkomen.

Daarnaast is het najaar dé tijd om de inbraakveiligheid van uw woning te (laten) inspecteren en/of optimaliseren. Op het gebied van hang- en sluitwerk is er veel verkrijgbaar. Om te bepalen wat voor uw woning het meest geschikt is, staan wij u graag bij. En als we er dan toch zijn, kunnen we meteen een check-up doen!

PS: in de checklist vindt u nog meer aandachtspunten voor onderhoud aan uw woning

Download:

Download .PDF