Maak het ze niet te makkelijk

inbraakpreventie

Met het korter worden van de dagen, stijgt helaas ook het aantal (pogingen tot) woninginbraken. In dit nieuwsbericht wijzen wij u op een aantal zaken die voor uw wel eens interessant kunnen zijn.

Huizen worden steeds veiliger, maar dieven ook steeds slimmer! Daarom is het goed om eens stil te staan bij de inbraakveiligheid van uw woning. Want wist u dat er in Nederland elke dag gemiddeld 200 keer wordt ingebroken? Gelukkig kunnen een paar simpele maatregelen al een groot verschil maken. Met stevig hang- en sluitwerk voorkomt u dat een inbreker de cilinder uit het slot trekt. Dit wordt de cilindertrekmethode genoemd, voorheen bekend als de kerntrekmethode. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft samen met Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een informatieflyer gemaakt. Met de knop rechtsboven kunt u deze downloaden. Voor de volledigheid wijzen wij u erop dat onze leverancier voor hang- en sluitwerk een erkend PKVW bedrijf is.

Preventietips

Hieronder geven wij u nog vijf slimme preventietips:

  • draai de deur op slot als u weggaat, trek de voordeur niet alleen maar dicht
  • zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt en leg geen dure spullen in het zicht
  • sluit alle ramen als u weggaat, ook dak- en wc-raampjes
  • laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten
  • haal ladders en vuilcontainers zoveel mogelijk weg

Daarnaast kunt u natuurlijk ook samen met uw buurtgenoten uw buurt een stuk veiliger maken. Bijvoorbeeld door u aan te sluiten bij een Burgernetwerk (zoals BIN)of een WhatsApp-groep met de buren. Met een doe-het-zelf scan van de site http://scan.woonveiliger.nl/ kunt u zelf eenvoudig controleren hoe veilig uw woning is. Tenslotte is het raadzaam om uw waardevolle spullen te registreren met een zgn. kostbaarhedenregistratieformulier. Op de site van Politiekeurmerk kunt u deze vinden als u de zoekterm ‘kostbaarheden’ invult.
(bron: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl)

Download:

Download .PDF