Restauratie boerderij

Restauratie van een boerderij met paardenstal

De droom van elke paardenliefhebber: een eigen stal aan huis. De restauratie van de boerderij was al een paar jaar eerder gerealiseerd. Daarna was het de beurt aan de naastgelegen stal. Door gebruik van bevelsiding (*) kreeg de stal een landelijke uitstraling die aansluit bij de boerderij.

(*): bevelsiding is een benaming voor Douglas Zweeds rabat en is een variant van het potdeksel principe. Tegenwoordig wordt dit principe veel gebruikt als gevelbekleding bij onder andere bijgebouwen, zoals een bakhuis, hooiberg en/of Vlaamse schuur.

Restauratie stadswoning

Restauratie van een stadswoning

Restauratie van een stadswoning met veel aandacht voor details en materialen

De verbouwing van deze woning zorgde voor een complete metamorfose. Van binnen en buiten is de woning grondig onder handen genomen. Alle kozijnen zijn vernieuwd en aan de voorgevel is een zwevende erker geplaatst. Het glas in lood is in het HR++ glas verwerkt. Binnen zijn de vloeren grotendeels geïsoleerd. Hierdoor is het comfort toegenomen en het energieverbruik gedaald. Twee vliegen in één klap!

Uitbreiding boerderij

Uitbreiding van een boerderij met veel aandacht voor details en materialen

De boerderij en het bijgebouw zijn door middel van een uitbreiding aan elkaar verbonden. Daardoor is het woonoppervlak bijna verdubbeld. Met de komst van het tussenstuk is tevens een mooie binnenplaats ontstaan, waar het goed toeven is. De details zijn afgestemd op het oorspronkelijke gebouw, met uitzondering van de dakramen in het tussenstuk. Door subtiele plaatsing van dakramen is de daglichttoetreding optimaal, zonder afbreuk te doen aan de landelijke uitstraling.