Renovatie van een jaren ’30 villa te Vught

Renovatie van een jaren ’30 villa onder architectuur van Marco Daverveld.

Na de renovatie is het nog altijd een typisch jaren dertig huis, maar dan voorzien van eigentijds gemak. De woning is daarnaast levensloopbestendig en duurzaam gerenoveerd. Zo zijn bijvoorbeeld de 40 ruitjes (enkel glas) in de raampartij van de woonkamer vervangen door ruitjes in dubbel glas gevat in een stalen frame. Ook is de kruipruimte dichtgestort, zodat de villa beter op temperatuur kan worden gehouden.

Lees de reactie van de bewoners in het pdf bestand.

Veranda in diverse uitvoeringen

Veranda

Veranda in diverse uitvoeringen

Veranda’s en overkappingen zijn er in diverse soorten en maten. Van strak en modern tot klassiek en landelijk. Een overkapping kan een verlengstuk zijn van uw woonkamer. In de zomer is het heerlijk lang genieten van de zomeravonden en in de winter een sfeervolle eyecatcher. Of de stijl nu modern of klassiek is, oog voor detail en afwerking voert de boventoon.

Renovatie Zuiderpassage

Renovatie Zuiderpassage

Renovatie Zuiderpassage in samenwerking met IN Bouwkunde en Vormgeving

Voor het ontwerp tekende Toine Van Duijn van IN Bouwkunde. De uitvoer lag in onze handen. Aan de voor- en achterkant van de passage zijn twee grote kubussen geplaatst van glas. Stalen frames vormen de constructie. De passage heeft daarnaast een complete metamorfose ondergaan. Ook de gevels van de panden zijn aangepakt. De Zuiderpassage heeft een moderne en frisse uitstraling gekregen.

Dakopbouw

Dakopbouw uitgevoerd in houtskeletbouw

Het geraamte van deze dakopbouw is volledig uitgevoerd in hout, ook wel houtskeletbouw genoemd. Houtskeletbouw is erg geschikt voor het maken van een dakopbouw. Door de relatief lichte constructie van het houten skelet kan deze gemakkelijk op een bestaande woning worden geplaatst. Een dakopbouw is de uitkomst als u meer ruimte nodig heeft. Op deze manier creƫert u een zolder die u als extra leefruimte kunt gebruiken.

Renovatie na brand

Renovatie bijgebouw na brand

Door brandschade was er weinig over van dit bijgebouw. Om het bijgebouw weer in oorspronkelijke staat op te trekken, is gekozen voor renovatie. De renovatie is uitgevoerd met veel aandacht voor details, zoals de ruitverdeling in de getoogde kozijnen. Het resultaat is een bijgebouw met een karakteristieke, landelijke uitstraling.

Aanbouw tuinkamer

Aanbouw tuinkamer

Aanbouw tuinkamer met een bijzonder glasdak.

De aanbouw van deze tuinkamer heeft een bijzonder element: een glasdak met glazen liggers. De constructie van het glasdak is daarmee compleet van glas. Op deze manier is er volop daglichttoetreding. Daglicht heeft een positief effect op de gezondheid. Bij een aanbouw is het dus goed om rekening te houden met daglichttoetreding. Dat kan op veel manieren, we hebben voor elk budget een oplossing.

Renovatie dak

Renovatie dak

Renovatie van een dak dat is voorzien van zink.

Het dak van deze woning is volledig gerenoveerd. Door toepassing van zink heeft het dak een compleet andere uitstraling gekregen. Zink is een duurzaam product en wordt naarmate de tijd verstrijkt alleen maar fraaier. Daken en gevels van zink worden steeds vaker toegepast. Naast fraai en duurzaam, is zink ook nog eens onderhoudsarm.

Aanbouw tuinkamer

Aanbouw tuinkamer

Aanbouw van een tuinkamer met maatwerk op hoogstaand niveau

Ondanks dat de woning niet klein is, vormde ruimtegebrek de aanleiding om de bestaande woning uit te breiden d.m.v. een aanbouw. Door het ontwerp van de aanbouw krijgt de woning tevens een heel andere uitstraling. Voor het bijzondere ontwerp tekende architect Jacco van der Linden van HIGH FIDELITY architecture. Bijzonder aan de aanbouw is ook de pui met superslank profiel. De verwerkte materialen geven de typisch jaren ’70 woning een moderne look.

Interne verbouwing

Interne verbouwing

Interne verbouwing van een bungalow

De verbouwing van deze bungalow is een complete metamorfose geweest. In de pdf (download) een impressie. De verbouwing is in korte tijd gerealiseerd. Door de vloeren te renoveren, is er geen tijd verloren aan droging. Van een oubollige woning is de bungalow omgetoverd tot een eigentijdse woning.